همایش تخصصی زیست شناسی "از دانش تا فناوری با چاشنی استارتآپ" با نشست ژنتیک آغاز شد.

۰۷ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۸:۱۱ کد : ۲۷۶ اخبار پژوهشی

همایش تخصصی زیست شناسی "از دانش تا فناوری با چاشنی استارتآپ" با هدف ارتقا بخشی سطح آگاهی دانشجویان و دانش آموزان در راستای مشاغل و کسب و کارهای نوین و دانش بنیان در حوزه زیست شناسی، توسط دفتر کارآفرینی و فناوری موسسه آموزش عالی آل طه آغاز شد.

در اولین نشست برگزار شده با موضوعیت گرایش ژنتیک، سه محور کلان شغلی توسط صاحب نظرانی از هر محور عنوان شد تا شرکت‌کنندگان از تجربیات این افراد استفاده نموده و با چالش ها، فرصت ها و آینده مشاغل آشنا شده و بتوانند در این راستا برنامه ریزی کنند.

دبیر این همایش، سرکار خانم دکتر فاطمه اکبریان، اهداف خود را از برگزاری همایش این چنین بیان نمود:

"اهداف این همایش بر مبنای عنوان " از دانش تا فناوری با چاشنی استارت آپ" پایه گذاری شده است. محل ایجاد و فراگیری دانش عموما دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و محل بکارگیری دانش و ایجاد فناوری صنعت تلقی میگردد. علیرغم پیشرفت تحصیلات دانشگاهی، تولیدات علمی کشور به میزان محدودی پاسخگوی حل مشکلات روزمره جامعه است و دانش آموختگان مهارت لازم جهت کار و خلاقیت مورد نیاز جهت رفع مشکلات صنعت را نداشته اند. از سویی دیگر، غالبا تولیدکنندگان و صنایع هم فاقد بسترهای لازم جهت ارائه نیازهای خود جهت توسعه تکنولوژی به دانشگاهها هستند. لذا در صورت ایجاد ارتباط و همکاری بین صنعت و دانشگاه، تبدیل علم به فناوری تسهیل شده و با کاربردی کردن دانش و بهره برداری از منابع، زمینه ایجاد اقتصاد دانش بنیان شکل میگیرد.

ما در این همایش تلاش کردیم در یک مقیاس هرچند کوچک، با گرد هم آوردن شرکتها به عنوان نمایندگان صنایع و دانشگاه به عنوان مبدا کسب دانش، تعامل ایجاد کرده و با ایجاد شناخت برای شرکت‌کنندگان نسبت به کسب و کارها و موقعیت های شغلی فعلی آنها و همچنین آشنایی با مهارتهایی که نیاز دارند، یک پله ایشان را به شاغل شدن نزدیک کنیم. همچنین شرکتها نیز بتوانند از نیروهای متخصص دانشگاهی بهره‌مند شده و بستر ارتباط و تعامل دانشگاه با این پایگاه‌های فناوری ایجاد شود."

همچنین ایشان پس از تبیین اهدافشان در ایجاد مسیر از دانش تا فناوری در این همایش، به اهمیت ایجاد آگاهی در قشر دانشجو نسبت به کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپ این چنین ادامه دادند:

"ما با عنوان کردن کلمه استارت آپ، خواستیم توجه مخاطبین را به حوزه نوینی از مدل کسب و کار معطوف کنیم. آشنایی با این نوع کسب و کارها و بسترهای موجود آن می‌تواند به ذهن خلاق نسل جوان کمک کند ایده‌های خود را در بستری صحیح و مبتنی بر دانش تبدیل به کسب و کار دانش بنیان کنند.

همچنین همزمان با این همایش، کارگاه دو روزه "پردازش ایده تا تاسیس شرکت دانش‌بنیان" توسط دفتر کارآفرینی و فناوری دانشگاه برگزار می‌گردد تا شرکت کنندگان این همایش بتوانند با چگونگی ایجاد و پرورش ایده‌هایشان آشنا شوند."

در این همایش پدر علم ژنتیک ایران، جناب آقای پروفسور داریوش فرهود، به عنوان سخنران ویژه به ذکر موقعیت های شغلی دانشجویان و دانش آموختگان رشته ژنتیک پرداختند. در ادامه با حضور جناب آقای پروفسور محمد حسین صنعتی، استاد تمام گروه ژنتیک پزشکی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، اطلاعاتی در خصوص چالش های مشاغل آموزشی/پژوهشی و پیشبرد اهداف دانشجویی ارائه شد. سرکار خانم دکتر قلی پور، مدیر آزمایشگاه ژنتیک پزشکی ژنوم، به عنوان سخنران در زمینه مشاغل آزمایشگاهی/ستادی/صنفی، ملزومات راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی برمبنای تجربیات شخصی خود را تبیین کردند. در حوزه دانش بنیانی/استارتاپی، جناب آقای شعبانی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان زیست فناور کاوش پارسیان، مخاطبین را با موقعیت های شغلی و شیوه کسب درآمد های نوین، آشنا نمودند. در آخر، مدیر عامل شرکت آسوتک، سرکار خانم دکتر جوشقانی با بیان تجربیات خود در زمینه تاسیس استارتآپ و شرکت دانش‌بنیان، مدعوین محترم را راهنمایی نمودند.

نشست علمی بعدی در خصوص گرایش میکروبیولوژی، روز شنبه مورخ شش شهریورماه برگزار می‌شود. همچنین مراسم اختتامیه ی سلسله نشست های زیست شناسی، در تاریخ هفدهم شهریور ماه با حضور چهره های برجسته کسب و کارهای دانش بنیان و استارت آپ حوزه سلامت، برگزار می‌گردد.